LATEST ANNOUNCEMENTS

ίδρυση της Ε.Α.Φ.Φ.Ε.



Στις 10 Ιουλίου 2013 υπογράφηκε η ίδρυση της « Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος» (Association of Medicinal and Aromatic Plants of Greece) με διακριτικό τίτλο «ΕΑΦΦΕ» (ΑMΑPs of Greece) με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Ο κύριος σκοπός της Ένωσης είναι να συσπειρώσει όλους όσους ασχολούνται παραγωγικά με τον κλάδο ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού συλλογικά προβλήματα. 


Ειδικότερα:
1. η προώθηση της παραγωγής και εμπορίας των ελληνικών αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

2. η συμβολή στη χάραξη εθνικής πολιτικής για τα αρωματικά φαρμακευτικά φυτά.
3. η ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και ενότητας των μελών της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και ανταλλαγής εμπειριών και πρακτικών μεταξύ των μελών.
4. η προώθηση του αρωματουρισμού στην Ελλάδα.
5. η δημιουργία επώνυμων - πιστοποιημένων προϊόντων, όπως ονομασίας προέλευσης, γεωγραφικής ένδειξης κ.λπ.
6. η σύνδεση, συνέργια και συνεργασία με επιστημονικά - ερευνητικά κέντρα και επαγγελματικές και άλλες οργανώσεις,
7. η ανάδειξη και αξιοποίηση της Ελληνικής αρωματικής χλωρίδας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι παραγωγοί ΑΦΦ φυτών, ομάδες παραγωγών, αυνεταιρισμοί, εταιρίες, μεταποιητές, παραγωγοί πολλαπλασιαστικού υλικού και σχετικοί με το αντικείμενο επιστήμονες από όλη την Ελλάδα.
Η Ένωση θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων και παρουσιάσεων με σκοπό τη συσπείρωςη όλων όσων ασχολούνται με τον κλάδο και την εγγραφή νέων μελών.
 

Πληροφορίες:
info@eaffe.org
ΤΘ Δ6217 Θέρμη, Θεσσαλονίκη
Next home